Oratorium Koor COV IJsselstein

In de loop van de jaren zijn o.a. uitgevoerd Bachs Matthäus Passion, de Johannes Passion en het Weihnachtsoratorium, Die Schöpfung en Die Jahreszeiten'van J. Haydn, de Messiah en de Judas Maccabeus van Händel, de requiems van Mozart, Fauré, Hidas en Rutter, de Elias van Mendelssohn Bartholdy, missen van Mozart en Beethoven en de Petite Messe Solennelle van Rossini. Ons meest recente concert in februari 2016 bestond uit werken van de Engelse componist John Rutter.

In 2017 viert het koor haar 100 jarig bestaan. Voor het jubileum concert staan geprogrammeerd De Mis in As van Schubert en De Tweede Symfonie Lobgesang van Mendelssohn.

 

 

 

Een oratorium is een omvangrijk vocaal werk, veelal met een geestelijke of wereldlijke inhoud voor orkest, zangsolisten en koor, waarbij veelal een verteller de drager van de handeling wordt. In tegenstelling tot een opera heeft een oratorium geen décor en speciale kostuums en wordt er in een oratorium niet geacteerd op een scène. Als een oratorium het lijdensverhaal van Christus als onderwerp heeft, spreekt men van een passie.

Voor meer informatie over oratoriummuziek:

nl.wikipedia.org/wiki/Oratorium.

 

 


 

 

 

Top